FVWA ja tietosuojalainsäädännön uudistus

24.5.2018

Maailma muuttuu ja FVWA sen mukana. Uusi eurooppalainen tietosuojalainsäädäntö muuttaa toimintatapojamme mm. jäsenrekisterin ylläpidon, tietosuojalausekkeidemme ja rekisteriselosteiden suhteen. Olemme päivittäneet kotisivumme Tietosuoja-osion, josta löydät nyt sivujemme evästekäytännön, rekisteriselosteemme sekä verkkopalvelun käyttöehdot. https://www.fvwa.fi/info/tietosuoja/

Suurimpina muutoksina tulevat tiukennukset jäsentietojen säilyttämiseen ja käsittelyyn, joihin olemmekin kiinnittäneet viimeisen vuoden aikana enemmän huomiota. Olemme sopineet jäsenrekisterin tietoja käsittelevien yhteistyökumppaneiden kanssa kirjallisesti siitä, miten tietoja käsitellään (mm. Volkkari-lehden paino, sekä kotisivujamme ylläpitävä Yhdistysavain-palvelu) ja olemme patistaneet jäseniämme päivittämään yhteystietojaan, koska yhtenä lain vaatimuksena on, että tietojen pitää olla ajan tasalla.

Jatkossa kaikkia jäseniä kohdellaan yksilöinä ja jokaisen jäsenen tulee itse ylläpitää tietojaan. Toisin sanoin, et voi pyytää muutoksia toisen jäsenen tietoihin, vaikka olisit hänen perheenjäsen. (pois lukien alaikäisten huoltajat tai valtakirjalla toimivat). Jos olet alaikäisen jäsenen huoltaja, niin ota yhteyttä jäsenrekisteriin, jotta saamme sinut merkittyä hänen jäsentietoihinsa huoltajaksi.

Luonnollisesti tahdomme myös tavoittaa jäsenemme mahdollisimman tehokkaasti jäsenyyteen liittyvissä asioissa, oli kyseessä sitten puhelinsoitto, sähköposti tai tekstiviesti, joten päivitäthän tietosi kirjautumalla kotisivuillemme sähköpostiosoitteellasi tai olet yhteydessä jäsenrekisteriin jasenet@fvwa.fi mikäli sähköpostisi tai puhelinnumerosi vielä puuttuu rekisteristämme?

Uutena ominaisuutena jäsentietoihin on lisätty mahdollisuus sallia omien yhteystietojen tarjoaminen yhteistyökumppaneillemme markkinointia varten. Yhdistyksellä on useita harrastusta hyödyttäviä kannatusjäseniä ja yhteistyökumppaneita, kuten VW-osakauppoja, jotka tahtoisivat tarjota jäsenillemme etuja alennusten ja muiden kampanjoiden muodossa, mutta eivät voi tätä tehdä ilman jäsenemme suostumusta. Käy siis tarkistamassa jäsentietosi kotisivujemme kautta ja laita ruksi ruutuun markkinointiin liittyvän kysymyksen kohdalla, mikäli tällainen mahdollisuus kiinnostaa. HUOM! Oletusarvoisesti emme luovuta tietojasi kenellekään ilman suostumustasi, joten mikäli et tahdo markkinointiviestintää, niin sinun ei tarvitse tehdä mitään.

Muistuttelemme näistä asioista vielä kesän ja syksyn aikana julkaistavissa Volkkari-lehdissä!